Verslaafd aan je smartphone? Geniet van de voordelen!

We houden in Nederland van klagen. We staan niet voor niets als een heus klaagvolk bekend. Neem alleen al het weer. Als het warm is dan is het te warm, als het koud is dan is het weer te koud, en als het precies lekker is dan is het wel weer te bewolkt, te winderig, te regenachtig en ga zo maar door. Het is altijd wat.

Zo ook met smartphones, daar klagen we ook steen en been over. Niet alleen dat ‘ie te traag wordt, nu alweer leeg is of nog steeds niet vol is, maar ook dat we allemaal verslaafd zijn. Iedereen is verslaafd en daarom gaan we dood.

Maarrr die collectieve smartphoneverslaving zorgt niet alleen maar voor ellende. Er zijn namelijk ook veel positieve kanten aan het gebruik maken van je smartphone verbonden! In deze duistere tijden waarin iedereen steen en been klaagt, lichten we graag de positieve kanten uit van onze moderne afgod.

1. Smartphones verleggen je sociale kringen

Vroeger was je eenzaam als je geen contact met mensen kon krijgen. Studeren in de studieruimte waar je de hele dag je mond moet houden? Prima hoor, maar je mag niks zeggen. Tegenwoordig kun je er makkelijk een appje uit gooien. Zelfs vanuit bed, vanaf de wc en vanaf vele andere rare plekken appen we wat af. Daardoor houden we veel makkelijker contact met iedereen!

2. Smartphones verbreden je kennis

Wat was ook alweer archipel en wat hield bisbilles ook alweer in? Even Googlen en je weet het. De wereldwijde kennis was nog nooit zo dichtbij. De wereld ligt aan je voeten. Je zoekt iets en je kunt het binnen enkele seconden gevonden hebben. Als dat geen voordeel is…

3. Geen tas meer nodig

Vroeger had je een agenda nodig, een boek voor in de trein, de krant voor in de lobby, een TomTom voor in de auto en een camera voor leuke momenten. En nu? Je smartphone enneuhh… verder niets!

4. Zoveel applicaties

Voor vrijwel alles is er tegenwoordig wel een app. Je bedenkt het en het is er. Da’s handig en valt wat mij betreft ook zeker onder de voordelen van een smartphone. Want stel je voor dat je niet even kon checken hoe je er uit zou zien als je twintig jaar ouder bent, domme spelletjes kon spelen in de trein of onderweg naar een date nog even kunt checken of het een lange avond wordt.

Al met al zijn er best veel voordelen op te noemen. En al die nadelen dan? Ach, gewoon niet zo zeuren.